Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Campagnes en activiteiten

Het houdt niet op totdat JIJ iets doet

Terugdringen huiselijk geweld en kindermishandeling

Het meerjarenprogramma van de overheid is opgezet om huiselijk geweld en kindermishandeling terug te dringen, de schade ervan te beperken en de vicieuze cirkel van geweld, de overdracht van generatie op generatie te doorbreken. Dit allemaal in opdracht van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de minister van Rechtsbescherming en de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

In dat kader draaien in de provincie Utrecht jaarlijks verschillende campagnes gedraaid en worden activiteiten uitgevoerd om aandacht te vragen voor het nog steeds veel te hoge aantal kinderen en volwassenen die te maken hebben met geweld , misbruik of verwaarlozing. De kernboodschap van alle campagnes is: Het houdt niet op, totdat JIJ iets doet. Hieronder lees je de laatste activiteiten, waarbij we iedereen oproepen om onze socials zo vaak mogelijk te delen en zo aandacht te vragen voor geweld, verwaarlozing of misbruik.

Filter

Internationale dag tegen Ouderenmishandeling 2024

Weet jij wie opa of oma mishandeld? Ouderenmishandeling komt vaker voor dan je denkt. Rondom de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling vragen wij aandacht voor dit nog veel te grote probleem.

Ga naar campagne/activiteit

Lees verder

Europese dag tegen Mensenhandel 2022

Op 18 oktober is de Europese dag tegen Mensenhandel. Veilig Thuis Utrecht is hét advies- en meldpunt voor mensenhandel. Het is belangrijk om alert te zijn op de, soms subtiele, signalen. Voor slachtoffers kun jíj het verschil maken.

Ga naar campagne/activiteit

Lees verder