Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Toeslagenaffaire

Ben je slachtoffer van de Toeslagenaffaire en heb je ook met ons te maken gehad?

Toeslagenaffaire

Wij begrijpen dat je vragen hebt en meer wilt weten over de beslissingen die zijn genomen over jouw gezin.

Je kunt dan contact opnemen met jouw medewerker van Veilig Thuis Utrecht. Ook kinderen van gedupeerde ouders kunnen natuurlijk bij ons terecht.

Als je geen cliënt meer bij ons bent of je vraag liever aan iemand anders dan je eigen medewerker stelt, kun je ook terecht bij ons steunpunt voor gedupeerden. Dit steunpunt wordt bemand door onze cliëntambassadeurs en medewerkers. Zij kunnen met jou meedenken en kijken bij wie je het beste terecht kunt met jouw vragen. Mail naar info.toeslagen@samen-veilig.nl.

Wat mag je van Veilig Thuis Utrecht verwachten?
We zien het verdriet en de ellende waar de slachtoffers van de Toeslagenaffaire mee te maken hebben. Veilig Thuis Utrecht doet er alles aan om je te woord te staan.

We luisteren naar je verhaal en proberen helder te krijgen welke vragen en mogelijkheden er voor jou zijn. We beantwoorden je vragen en kijken samen kritisch naar beslissingen uit het verleden. Als blijkt dat die beslissingen opnieuw moeten worden beoordeeld, kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen. De veiligheid en ontwikkeling van het kind staan daarbij altijd centraal. Wat is het beste voor hem of haar?

  • Landelijk ondersteuningsteam
    Wil je je vragen liever ergens anders stellen? Dan kan je contact opnemen met het landelijke Ondersteuningsteam Toeslagenaffaire via contact@hetondersteuningsteam.nl of via 0800-0445 (bereikbaar van 16.00 tot 20.00 uur). Een medewerker uit dit team kan je verder helpen. Meer informatie over het Ondersteuningsteam Toeslagenaffaire vind je op hun website.
  • Hulp in provincie Utrecht
    Gedupeerden in de provincie Utrecht kunnen ook bij hun buurtteam terecht voor hulp. Bel het speciaal daarvoor opgerichte nummer 030 7400 530.
Hulp zoeken is moedig Als je denkt: “Hé, dat gebeurt ook met mij” of “Dat deden ze ook met mij”, zoek dan hulp. Dat is niet zwak, dat is niet stom: dat is juist ongelooflijk moedig en verstandig.