Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Cliëntenraad

Onze cliënten staan centraal. Dat is het belangrijkste uitgangspunt voor Veilig Thuis Utrecht.

Meedenken en meepraten?

Cliënten centraal is makkelijk gezegd. Elke cliënt is anders, elke medewerker is anders en ook de problemen waar we samen aan werken zijn nooit hetzelfde. Hoe zorg je dan dat cliënten ook echt centraal staan? Dat proberen wij vooral te doen door te blijven leren. Eén van de dingen die ons helpt in dat leerproces is de cliëntenraad.

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en oud-cliënten. Zij zijn betrokken bij belangrijke ontwikkelingen en geven advies. Zij zorgen dat het belang van onze cliënten altijd van invloed is. Van invloed op de plannen die wij maken en van invloed op de besluiten die wij nemen. De cliëntenraad behartigt de gezamenlijke belangen van al onze cliënten. Samen met o.a. de cliëntenraad versterken wij de betrokkenheid van cliënten en kunnen wij de hulp aan cliënten verbeteren.

Op de website van onze moederorganisatie Samen Veilig Midden-Nederland vind je meer informatie over onze cliëntenraad, hoe zij te werk gaan en hoe je contact kunt zoeken.

Als ik vertel dat ik een ‘jeugdzorgkind’ was, is men verbaasd. Want het gaat erg goed met mij en dat past niet in hun plaatje. Om dat beeld te veranderen, zet ik me in voor de cliëntenraad. Ik wil graag jongeren horen en hun voorbeeld zijn.” Delaine Mahler - lid cliëntenraad

Meer over stichting Samen Veilig Midden-Nederland

Veilig Thuis Utrecht en de cliëntenraad maken onderdeel uit van stichting Samen Veilig Midden-Nederland. Wil je meer weten over deze stichting? Klik dan de knop hiernaast om de website te bezoeken.