Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Fototentoonstelling WIJ... doorbreken de cirkel van geweld

Geweld hoort nergens thuis, ook niet in Utrecht. Die boodschap wordt van 12 september tot 3 oktober verbeeld in Hoog Catharijne met de fototentoonstelling van stichting Open mind ‘Wij… doorbreken de cirkel van geweld’ over huiselijk geweld en kindermishandeling.

 

Het houdt niet op, totdat JIJ iets doet

Iedereen moet veilig kunnen meedoen in onze samenleving. Veilig opgroeien, veilige relaties aangaan, veilig over straat lopen, je veilig voelen om jezelf te kunnen zijn. Helaas is dit voor te veel mensen niet vanzelfsprekend. Huiselijk geweld, waaronder kindermishandeling en seksueel geweld, is de meest voorkomende vorm van geweld in Nederland. Het komt in alle lagen van onze bevolking voor. De problematiek van huiselijk geweld is complex. Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer hiervan.

In het najaar van 2022 wordt in Hoog Catharijne in Utrecht aandacht gevraagd voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Maandag 12 september om 17.00 uur opent wethouder Dennis de Vries in aanwezigheid van ervaringsdeskundigen deze indringende tentoonstelling met persoonlijke portretten en verhalen. De tentoonstelling is te zien van 12 september – 3 oktober 2022 door middel van indrukwekkende portretten in de vorm van stickers. Deze zijn aangebracht op de ramen bij het horecaplein in Hoog Catharijne.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in opdracht van de gemeente Utrecht, wordt uitgevoerd door Veilig Thuis Utrecht en is mede mogelijk gemaakt door Hoog Catharijne.

Contact met Veilig Thuis Utrecht

Bel 0800 – 2000. Of mail ons via veiligthuis@samen-veilig.nl. Je kunt ook chatten met ons via deze website.

Anoniem

Wil je anoniem advies vragen? Dat kan. Wij registreren geen persoonsgegevens wanneer je voor advies contact met ons opneemt.

Meer over Veilig Thuis Utrecht

Wil je eerst meer over ons weten? Kijk dan op onze pagina over wie wij zijn.

WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

De fototentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld toont krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld te doorbreken. Ze staan op de foto samen met de mensen die hen gesteund hebben. Support, een duwtje in de rug, is van cruciaal belang. Signalen herkennen en met die signalen iets doen, is nodig om de cirkel van geweld te doorbreken.

Het houdt niet op, totdat JIJ iets doet

We kunnen niet wegkijken en doen alsof huiselijk geweld en kindermishandeling niet bestaat. JIJ kunt iets doen en ervoor zorgen dat de eerste stappen worden gezet om de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk op deze pagina voor meer informatie over huiselijk geweld en welke vormen van geweld er zijn. Hier vind je ook informatie over hoe je het kan herkennen en wat je kunt doen. Op www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl vind je meer tips en handvatten om iets te doen.

Dit kun je ook doen

Je kunt ook altijd bellen, chatten of mailen met Veilig Thuis Utrecht. Dat mag ook anoniem. Dit kan als er geweld plaatsvindt bij jou thuis, maar ook als je het vermoedt bij iemand anders.

Verder heeft iedere gemeente lokale teams voor vragen op welke gebied dan ook. In Utrecht kun je terecht bij het Buurtteam. De Kindertelefoon is er speciaal voor kinderen. En bij Moviera kun je ook terecht als je te maken hebt met huiselijk geweld. Is er direct gevaar, bel dan de politie via 112.

In gesprek op Hoog Catharijne?

Misschien heb je een vraag of wil je meer informatie hebben? Op 13, 14, 16, 20, 22, 23, 27, 28 en 30 september 2022 tussen 14.00 en 16.00 kun je op Hoog Catharijne (bij het 'watereiland') in gesprek met een professional of een ervaringsdeskundige.

Ook aandacht schenken aan deze tentoonstelling

Bekijk dan hier onze toolkit met het persbericht, verschillende verhalen, afbeeldingen voor social media etc.
Toolkit WIJ... doorbreken de cirkel van geweld 2022
Toolkit WIJ... doorbreken de cirkel van geweld 2022

Laatste nieuws

Tot hier en niet verder

Gulcan groeit op in een Turks dorpje, met haar alleenstaande moeder en broers en zussen, totdat haar moeder trouwt met een Turkse weduwnaar uit Brabant en zij op haar 14de naar Nederland komt.

Lees verder

Lees verder