Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Ondersteuning door onafhankelijk vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon kan met je meedenken of advies geven.

Ondersteuning nodig?

Heb je een klacht of vragen die je liever niet bespreekt met de medewerker Veilig Thuis Utrecht of zijn of haar leidinggevende? Dan kun je terecht bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon van Jeugdstem (voorheen AKJ) of het Adviespunt Zorgbelang. De vertrouwenspersoon denkt met je mee en geeft advies. Het maakt niet uit of jij de adviesvrager, melder of degene bent over wie een melding is gedaan. Je kunt altijd terecht voor hulp.

Ben je niet tevreden over de hulp die je krijgt van Veilig Thuis Utrecht? Ook dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon. Samen kijken jullie naar manieren om tot een oplossing te komen. De vertrouwenspersoon is er ook voor je  als je te maken hebt (of hebt gehad) met (seksueel) ongewenst gedrag van een hulpverlener.

De vertrouwenspersoon is onafhankelijk en werkt dus niet voor Veilig Thuis Utrecht. Aan ondersteuning door een vertrouwenspersoon zijn geen kosten verbonden.

Jeugdstem (voorheen AKJ)
Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij ons terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning. Je kunt ook via de chat contact opnemen met Jeugdstem. Dat is een handige manier om korte vragen voor te leggen aan een vertrouwenspersoon.

Adviespunt Zorgbelang
Het adviespunt Zorgbelang is een initiatief van zorgbelangenorganisaties en komt op voor jouw belangen. Meer informatie en een zorgbelangenorganisatie bij jou in de buurt vindt je op www.adviespuntzorgbelang.nl.

Een bekende als vertrouwenspersoon
Uiteraard kun je ook gebruik maken van ondersteuning uit bijvoorbeeld je eigen netwerk (zoals een vriend of familielid) of een andere organisatie.