Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Wrap up Week tegen Kindermishandeling 21 november 2021

Op de laatste dag van de Week tegen Kindermishandeling kijken we terug naar de afgelopen week.

Nieuws < 1 minuut

Vandaag is de laatste dag van de Week tegen Kindermishandeling.

Met onze campagnevideo en de verhalen van Lena, Delaine, Friso, Angélique en Brayn hebben we geprobeerd zoveel mogelijk mensen te bereiken. Om iedereen aan te moedigen in actie te komen voor een kind dat geen veilig thuis heeft. Om voor hem of haar de stilte te doorbreken. Net zoals prinsessenridder Merel graag zou willen.

Wegkijken en doen alsof kindermishandeling niet bestaat is niet oké. Jij kunt ook iets doen om ervoor te zorgen dat een eerste stap wordt gezet en de cirkel van geweld tegen kinderen wordt doorbroken. Maak jij je zorgen over een persoon of situatie? Via www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl vind je verschillende tips en handvatten. Het houdt niet op totdat JIJ iets doet.

Wanneer is het kindermishandeling?

Heb je vragen of vermoedens of weet je zeker dat het niet goed zit? Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Praat er over met ons. Bel Veilig Thuis Utrecht (gratis en anoniem), mail ons of chat via deze website. Wij zijn er voor advies en ondersteuning. Voor als jij zelf hulp zoekt, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders.

Meer nieuws

Waarom je wél contact moet opnemen met Veilig Thuis Utrecht

Bijna altijd is hulp van buiten nodig om kindermishandeling te laten stoppen. Eén persoon die in actie komt is vaak genoeg. De meeste meldingen van kindermishandeling komen bij Veilig Thuis Utrecht via de politie binnen. Wij zien dat het onderwijs terughoudend is in het contact opnemen met Veilig Thuis Utrecht bij vermoedens van kindermishandeling. Maar als niemand wat doet, gaat de mishandeling gewoon door.

Lees verder

Lees verder

Ik wil niet degene zijn over wie een kind later zegt ‘ze wist het wel, maar ze deed niets’

Anneke en Elize werken beiden vijf jaar als Intern Begeleider (IB’er) op een basisschool in de regio Eemland. Zij vertellen over hun samenwerking met Veilig Thuis Utrecht. Zij vertellen onder andere over wat goed gaat in de samenwerking en wat niet. Over wat maakt dat zij besluiten om een melding te doen. En zij vragen zich af wat nu precies het verschil is tussen SAVE Jeugdbescherming en Veilig Thuis Utrecht.

Lees verder

Lees verder

Klachtenanalyse 2023

Op de website van Samen Veilig Midden-Nederland, de moederorganisatie van Veilig Thuis Utrecht, is de klachtenanalyse voor 2023 gepubliceerd, inclusief cijfers van Veilig Thuis Utrecht. De analyse biedt inzicht in onder andere interne klachtafhandeling, vertrouwenswerk door Jeugdstem, klachtenprocedures bij de Klachtencommissie Jeugd Midden-Nederland, tuchtrechtzaken, en klachten bij de Nationale Ombudsman en Kinderombudsman.

Lees verder

Lees verder
Sluit website meteen