Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Wrap up Week tegen Kindermishandeling 21 november 2021

Op de laatste dag van de Week tegen Kindermishandeling kijken we terug naar de afgelopen week.

Nieuws < 1 minuut

Vandaag is de laatste dag van de Week tegen Kindermishandeling.

Met onze campagnevideo en de verhalen van Lena, Delaine, Friso, Angélique en Brayn hebben we geprobeerd zoveel mogelijk mensen te bereiken. Om iedereen aan te moedigen in actie te komen voor een kind dat geen veilig thuis heeft. Om voor hem of haar de stilte te doorbreken. Net zoals prinsessenridder Merel graag zou willen.

Wegkijken en doen alsof kindermishandeling niet bestaat is niet oké. Jij kunt ook iets doen om ervoor te zorgen dat een eerste stap wordt gezet en de cirkel van geweld tegen kinderen wordt doorbroken. Maak jij je zorgen over een persoon of situatie? Via www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl vind je verschillende tips en handvatten. Het houdt niet op totdat JIJ iets doet.

Wanneer is het kindermishandeling?

Heb je vragen of vermoedens of weet je zeker dat het niet goed zit? Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Praat er over met ons. Bel Veilig Thuis Utrecht (gratis en anoniem), mail ons of chat via deze website. Wij zijn er voor advies en ondersteuning. Voor als jij zelf hulp zoekt, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders.

Meer nieuws

Overladen worden met cadeautjes: lief of een rode vlag?

Intieme terreur is een lastig te herkennen vorm van huiselijk geweld. Filomena maakte er samen met Augeo Foundation een animatie over, die inzicht geeft in wat er gebeurt met de mensen die het overkomt en hoe je als hulpverlener of als slachtoffer de rode vlaggen herkent.

Lees verder

Lees verder

Nacht tegen Seksueel Geweld

Wij lopen van 20 op 21 april a.s. mee in de Nacht tegen Seksueel Geweld om aandacht te vragen voor dit wereldwijde probleem. 

Lees verder

Lees verder

Ervaringsdeskundige Cynthirella Wentzel in weekblad Flair!

Cynthirella Wentzel is cliëntambassadeur en ervaringsdeskundige. Onlangs werd zij door weekblad Flair geïnterviewd. 

Lees verder

Lees verder