Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Werkonderbreking jeugdzorg

Nieuws 2 minuten

Werkonderbreking Jeugdzorg

[UPDATE 23-11-2022] Sinds 10 oktober houden jeugdbeschermers in het hele land werkonderbrekingen. De acties komen nadat een eerder ultimatum van de FNV aan minister Weerwind voor Rechtsbescherming is verstreken. Veilig Thuis Utrecht steunt deze acties, maar zal via het landelijke nummer 0800 2000 wel bereikbaar blijven en haar diensten uitvoeren. Het kan alleen voorkomen dat het langer duurt om een medewerker te spreken, omdat wij medewerkers wel in de gelegenheid stellen hun werk te onderbreken.

Wij zien dat tekorten in de jeugdzorg voor schrijnende situaties zorgen. Dit gaat ten koste van kinderen, jongeren en volwassenen die die hulp nodig hebben en daarom steunen ook wij deze actie. Er moet iets veranderen in de jeugdzorg.

Tegelijkertijd willen we niet dat de veiligheid van mensen in gevaar komt door de acties. Veilig Thuis speelt een belangrijke rol in de veiligheid van mensen in zorgelijke en soms gevaarlijke situaties. Meldingen zijn vaak tijdgevoelig: hoe eerder we betrokken zijn, hoe beter. Wij vinden het daarom niet verantwoord om grootschalig ons werk te onderbreken uit steun voor jeugdzorg.

Veilig Thuis Utrecht blijft daarom bereikbaar via het landelijke telefoonnummer (0800 2000), tussen 9.00 en 17.00 uur en bij acute onveiligheid 24 uur, 7 dagen per week. Het kan dus alleen voorkomen dat u wat langer moet wachten om een medewerker van Veilig Thuis Utrecht te spreken.

Bereikbaarheid Samen Veilig Midden-Nederland
Alle telefoonnummers van onze moederorganisatie Samen Veilig Midden-Nederland, dus ook het directe telefoonnummer van Veilig Thuis Utrecht en die van de afzonderlijke locaties van SAVE Jeugdbescherming, zijn wel alleen bereikbaar voor spoedeisende zaken. Hier geldt dat crisisgevallen worden in alle gevallen onmiddellijk opgepakt

Meer informatie
Wil je meer weten over het waarom van deze actie? Lees dan hier verder.​