Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Voorpremière KRO-NCRV 2Doc Belaagd

Nieuws < 1 minuut

Bezoek de KRO-NCRV 2Doc documentaire Belaagd

Iedereen kent de verhalen van vrouwen die nagefloten worden op straat of worden lastiggevallen in het openbaar vervoer door opdringerige mannen. Allemaal vormen van grensoverschrijdend gedrag. Zijn dit incidenten of heerst er een cultuur waarin seksuele intimidatie en geweld tegen vrouwen normaal is? Praat mee!

Bijna iedere vrouw krijgt in verschillende gradaties te maken met (seksuele) intimidatie en (fysiek en geestelijk) geweld. Onze ouders leerden ons voorzichtig te zijn. Niet alleen naar huis te fietsen. Te laten weten waar je was. We zijn het gewoon gaan vinden. De documentaire ‘Belaagd’ is de spiegel waarin we allemaal moeten kijken, want het is niet het probleem van die ene vrouw, maar van ons allemaal. Een veilige omgeving creëren we met elkaar.

Op 28 november om 19.00 uur (voor inwoners) en 29 november om 15.00 uur (voor professionals) is de voorpremière van de documentaire ‘Belaagd’ in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Na de documentaire gaan het publiek en een panel van deskundigen met elkaar in gesprek over dit thema. Meer informatie en tickets zijn te vinden via deze website.