Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Succesvolle voorlichting ouderenmishandeling De Ronde Venen

Op 14 juni waren Connie Mindertsma, Marieke Meester en Edith Fronczek van Veilig Thuis Utrecht aanwezig bij de gemeente De Ronde Venen, om voorlichting te geven over ouderenmishandeling.

Nieuws 2 minuten

Deze voorlichtingsmiddag in het kader van de Dag tegen Ouderenmishandeling werd georganiseerd in samenwerking met Naomi Wahlen, gemeentelijk coördinator Huiselijk Geweld en Kindermishandeling De Ronde Venen voor de regio Utrecht West.

voorlichting-ouderenmishandeling

Naomi: “Ik wil dit onderwerp graag op de kaart zetten omdat ik merk dat de aandacht vooral uitgaat naar de jeugd en hun gezinnen. Zij hebben de toekomst. Ouderenmishandeling is een onderbelicht thema en zou wat mij betreft meer onder de aandacht moeten worden gebracht. Veel ouderen wonen langer thuis, de werkdruk van de zorg is hoog en van mantelzorgers wordt meer verwacht. Daarom is het zo belangrijk dat we preventief inzetten op het vergroten van kennis rondom ouderenmishandeling.”

De bijeenkomst, waarbij 26 professionals aanwezig waren, was geslaagd. Verschillende organisaties waren vertegenwoordigd zoals Intramuraal wonen, Dagbesteding, Handje Helpen, Sociaal Werkers en Buurtgeriatrie.

Connie, Marieke en Edith gaven uitleg over wat ouderenmishandeling is, hoe je het kan herkennen en wat je zelf kunt doen als je je zorgen maakt over iemand. Er werd ingezoomd op twee soorten ouderenmishandeling: financiële uitbuiting en overbelaste mantelzorg.

Marieke: “Vanuit Veilig Thuis Utrecht hopen we met deze voorlichting het onderwerp nog meer op de kaart te zetten en de drempel om contact met ons op te nemen te verlagen. We willen graag dat onze ketenpartners ons bij zorgen of voor overleg nóg beter weten te vinden. Dat mag ook anoniem. Bel ons via 0800-2000 of neem contact met ons op via veiligthuis@samen-veilig.nl.”

Ook een voorlichting?

Wil jij jij met jouw team of afdeling ook een voorlichting over ouderenmishandeling, financieel misbruik of overbelaste mantelzorg? Mail dan je verzoek naar voorlichting@samen-veilig.nl. Onze voorlichters werken allemaal in de praktijk en hebben veel kennis en ervaring en zijn gespecialiseerd in dit onderwerp.

Meer nieuws

Onthulling monument huiselijk geweld en femicide

Op 5 juli a.s. openen wethouder Kees Bel van de gemeente Vijfheerlanden en Krijnie Schotel, bestuurder Samen Veilig Midden-Nederland en Veilig Thuis Utrecht, het monument voor slachtoffers van huiselijk geweld en femicide.

Lees verder

Lees verder

[Blog] Sierra ontmoet mannen om zo haar schuld af te betalen

Michelle werkt bij Veilig Thuis Utrecht en maakt onderdeel uit van het team dat de telefoontjes naar 0800 – 2000 opneemt. Zij schreef een blog over Erica die als professional betrokken is bij een jonge vrouw die wordt gedwongen dingen tegen haar wil in te doen. Wat kan Erica doen?

Lees verder

Lees verder

Jaarbericht 2022 Veilig Thuis Utrecht

Ons verkort Jaarbericht en onze Jaarverantwoording van 2022 zijn nu te vinden op de websites.

Lees verder

Lees verder