Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Succesvolle voorlichting ouderenmishandeling De Ronde Venen

Op 14 juni waren Connie Mindertsma, Marieke Meester en Edith Fronczek van Veilig Thuis Utrecht aanwezig bij de gemeente De Ronde Venen, om voorlichting te geven over ouderenmishandeling.

Nieuws 2 minuten

Deze voorlichtingsmiddag in het kader van de Dag tegen Ouderenmishandeling werd georganiseerd in samenwerking met Naomi Wahlen, gemeentelijk coördinator Huiselijk Geweld en Kindermishandeling De Ronde Venen voor de regio Utrecht West.

voorlichting-ouderenmishandeling

Naomi: “Ik wil dit onderwerp graag op de kaart zetten omdat ik merk dat de aandacht vooral uitgaat naar de jeugd en hun gezinnen. Zij hebben de toekomst. Ouderenmishandeling is een onderbelicht thema en zou wat mij betreft meer onder de aandacht moeten worden gebracht. Veel ouderen wonen langer thuis, de werkdruk van de zorg is hoog en van mantelzorgers wordt meer verwacht. Daarom is het zo belangrijk dat we preventief inzetten op het vergroten van kennis rondom ouderenmishandeling.”

De bijeenkomst, waarbij 26 professionals aanwezig waren, was geslaagd. Verschillende organisaties waren vertegenwoordigd zoals Intramuraal wonen, Dagbesteding, Handje Helpen, Sociaal Werkers en Buurtgeriatrie.

Connie, Marieke en Edith gaven uitleg over wat ouderenmishandeling is, hoe je het kan herkennen en wat je zelf kunt doen als je je zorgen maakt over iemand. Er werd ingezoomd op twee soorten ouderenmishandeling: financiële uitbuiting en overbelaste mantelzorg.

Marieke: “Vanuit Veilig Thuis Utrecht hopen we met deze voorlichting het onderwerp nog meer op de kaart te zetten en de drempel om contact met ons op te nemen te verlagen. We willen graag dat onze ketenpartners ons bij zorgen of voor overleg nóg beter weten te vinden. Dat mag ook anoniem. Bel ons via 0800-2000 of neem contact met ons op via veiligthuis@samen-veilig.nl.”

Ook een voorlichting?

Wil jij jij met jouw team of afdeling ook een voorlichting over ouderenmishandeling, financieel misbruik of overbelaste mantelzorg? Mail dan je verzoek naar voorlichting@samen-veilig.nl. Onze voorlichters werken allemaal in de praktijk en hebben veel kennis en ervaring en zijn gespecialiseerd in dit onderwerp.

Meer nieuws

Interview met arts-assistent Fleur Ausems

Arts-assistent Fleur Aussems vertelt over haar bijzondere werk als arts-assistent bij Veilig Thuis Utrecht

Lees verder

Lees verder

Veilig Thuis Utrecht komt in actie voor Orange the World

Veilig Thuis Utrecht sluit zich aan bij de wereldwijde strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Van 25 november tot 10 december staat de jaarlijkse campagne Orange the World in het teken van het thema "Veilig, overal en altijd".

Lees verder

Lees verder

Veilig Thuis Utrecht roept op tot bewustwording en dialoog tijdens de Week tegen Kindermishandeling

Kindermishandeling is een complex en veelvoorkomend probleem, dat vaak niet direct zichtbaar is voor omstanders. Tijdens de Week tegen Kindermishandeling, van 20 tot 26 november 2023, vraagt Veilig Thuis Utrecht aandacht voor de onzichtbare en zichtbare signalen van kindermishandeling.

Lees verder

Lees verder