Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Succesvolle voorlichting ouderenmishandeling De Ronde Venen

Op 14 juni waren Connie Mindertsma, Marieke Meester en Edith Fronczek van Veilig Thuis Utrecht aanwezig bij de gemeente De Ronde Venen, om voorlichting te geven over ouderenmishandeling.

Nieuws 2 minuten

Deze voorlichtingsmiddag in het kader van de Dag tegen Ouderenmishandeling werd georganiseerd in samenwerking met Naomi Wahlen, gemeentelijk coördinator Huiselijk Geweld en Kindermishandeling De Ronde Venen voor de regio Utrecht West.

voorlichting-ouderenmishandeling

Naomi: “Ik wil dit onderwerp graag op de kaart zetten omdat ik merk dat de aandacht vooral uitgaat naar de jeugd en hun gezinnen. Zij hebben de toekomst. Ouderenmishandeling is een onderbelicht thema en zou wat mij betreft meer onder de aandacht moeten worden gebracht. Veel ouderen wonen langer thuis, de werkdruk van de zorg is hoog en van mantelzorgers wordt meer verwacht. Daarom is het zo belangrijk dat we preventief inzetten op het vergroten van kennis rondom ouderenmishandeling.”

De bijeenkomst, waarbij 26 professionals aanwezig waren, was geslaagd. Verschillende organisaties waren vertegenwoordigd zoals Intramuraal wonen, Dagbesteding, Handje Helpen, Sociaal Werkers en Buurtgeriatrie.

Connie, Marieke en Edith gaven uitleg over wat ouderenmishandeling is, hoe je het kan herkennen en wat je zelf kunt doen als je je zorgen maakt over iemand. Er werd ingezoomd op twee soorten ouderenmishandeling: financiële uitbuiting en overbelaste mantelzorg.

Marieke: “Vanuit Veilig Thuis Utrecht hopen we met deze voorlichting het onderwerp nog meer op de kaart te zetten en de drempel om contact met ons op te nemen te verlagen. We willen graag dat onze ketenpartners ons bij zorgen of voor overleg nóg beter weten te vinden. Dat mag ook anoniem. Bel ons via 0800-2000 of neem contact met ons op via veiligthuis@samen-veilig.nl.”

Ook een voorlichting?

Wil jij jij met jouw team of afdeling ook een voorlichting over ouderenmishandeling, financieel misbruik of overbelaste mantelzorg? Mail dan je verzoek naar voorlichting@samen-veilig.nl. Onze voorlichters werken allemaal in de praktijk en hebben veel kennis en ervaring en zijn gespecialiseerd in dit onderwerp.

Meer nieuws

Dialoogsessie met primair onderwijs

Naar aanleiding van de deelname van scholen aan het onderzoek ‘Samen in Beeld’ nodigen wij leerkrachten, intern begeleiders en directieleden uit het primair onderwijs van harte uit voor de Dialoogsessie ‘Versterken samenwerking rondom kindermishandeling’. Deze vindt plaats op dinsdagmiddag 14 februari van 12.30 - 17.00 in 't Veerhuis in Nieuwegein.

Lees verder

Lees verder

Zaadjes planten en de deur openhouden

Van seksueel getinte opmerkingen tot geweld tegen vrouwen. Daarover gaat de documentaire Belaagd, die op 28 en 29 november werd vertoond én besproken met het publiek. Hoe kunnen we dat als samenleving tegengaan?

Lees verder

Lees verder

Jongeren aan het woord, in rijm en rap, tijdens onze Spoken Word & Rap Workshop

Vanaf 10 oktober beginnen jeugdbeschermers in het hele land met werkonderbrekingen. De acties komen nadat een eerder ultimatum van de FNV aan minister Weerwind voor Rechtsbescherming is verstreken. Ook Samen Veilig Midden-Nederland steunt deze acties. We geven medewerkers dan ook de ruimte om aan de acties mee te doen.

Lees verder

Lees verder
Website afsluiten