Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Doorbreek JIJ de stilte?

Vandaag trapt Veilig Thuis de Week tegen Kindermishandeling af met de campagnevideo Doorbreek JIJ de stilte?

Nieuws 2 minuten

Vandaag trapt Veilig Thuis de Week tegen Kindermishandeling af met de campagnevideo Doorbreek JIJ de stilte? Veilig Thuis Utrecht heeft deze samen met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht ontwikkeld.

In de Week Tegen Kindermishandeling willen we met de video awareness creëren om zo de stilte met elkaar te doorbreken. Jaarlijks worden in Nederland naar schatting minimaal tussen de 90.000 en 127.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt en zijn er nog tientallen kinderen die sterven door kindermishandeling. Dat moet stoppen. Daarom vragen we jou om in actie te komen als je vermoedens hebt van kindermishandeling. Want het houdt niet op totdat JIJ iets doet. Een klein gebaar kan soms al een enorm verschil maken voor een kind.

Landingspagina met verhalen
De campagnevideo verwijst naar www.veiligthuis.nl/doorbreekdestilte. Hier staat meer informatie over wat JIJ kunt doen als je vermoedens hebt van kindermishandeling of -verwaarlozing. Hier staan ook de 5 verhalen. Met de verhalen geven we voorbeelden van mensen die hun angst en onzekerheid hebben overwonnen en iets voor een ander hebben gedaan. Aan de verhalen hebben cliëntambassadeur Lena Powel en cliëntenraadslid Delaine Mahler meegedaan. De andere 3 verhalen zijn van Friso van Doesburg, Angélique van Deursen en Brayn van Russel. Zij hebben ook een boek geschreven over hun ervaringen. Achtereenvolgens: Uit huis, het Duivelskind (en Ik was het Duivelskind) en Ongewild Ongeliefd Ongebroken.

Media en BN’ers/influencers
We hebben ook bekende namen die onze campagnevideo willen delen zoals Anna Nooshin. Hiermee gaan we een nog groter bereik van onze campagne krijgen. Maar we hebben jou ook nodig. Wil je de campagnevideo en de verhalen zo veel mogelijk delen op jouw social media? Je kunt ook de social media van Veilig Thuis Utrecht in de gaten houden en dit delen en liken.