Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

[Verhaal] Brayn Ongewild Ongeliefd Ongebroken

Brayn kijkt terug op zijn leven en vertelt wie voor hem de stilte doorbrak.

Verhaal < 1 minuut

In deze Week tegen Kindermishandeling van 15 – 21 november verschijnen indrukwekkende verhalen van mensen die de stilte hebben doorbroken. Het verhaal van Brayn is de laatste in een rij van 5.

Op de campagnewebsite van Doorbreek JIJ de stilte? kun je het verhaal van Brayn lezen. Zijn oma, die helaas vorig jaar overleed, was zo’n beetje de enige die tussen hem en zijn moeder ging staan. Lees hier over de belangrijkste persoon in zijn leven, de wijze lessen die zij meegaf en ervoor zorgde dat hij niet brak.

Wie kun jij dat steuntje in de rug geven?

Meer nieuws

Waarom je wél contact moet opnemen met Veilig Thuis Utrecht

Bijna altijd is hulp van buiten nodig om kindermishandeling te laten stoppen. Eén persoon die in actie komt is vaak genoeg. De meeste meldingen van kindermishandeling komen bij Veilig Thuis Utrecht via de politie binnen. Wij zien dat het onderwijs terughoudend is in het contact opnemen met Veilig Thuis Utrecht bij vermoedens van kindermishandeling. Maar als niemand wat doet, gaat de mishandeling gewoon door.

Lees verder

Lees verder

Ik wil niet degene zijn over wie een kind later zegt ‘ze wist het wel, maar ze deed niets’

Anneke en Elize werken beiden vijf jaar als Intern Begeleider (IB’er) op een basisschool in de regio Eemland. Zij vertellen over hun samenwerking met Veilig Thuis Utrecht. Zij vertellen onder andere over wat goed gaat in de samenwerking en wat niet. Over wat maakt dat zij besluiten om een melding te doen. En zij vragen zich af wat nu precies het verschil is tussen SAVE Jeugdbescherming en Veilig Thuis Utrecht.

Lees verder

Lees verder

Klachtenanalyse 2023

Op de website van Samen Veilig Midden-Nederland, de moederorganisatie van Veilig Thuis Utrecht, is de klachtenanalyse voor 2023 gepubliceerd, inclusief cijfers van Veilig Thuis Utrecht. De analyse biedt inzicht in onder andere interne klachtafhandeling, vertrouwenswerk door Jeugdstem, klachtenprocedures bij de Klachtencommissie Jeugd Midden-Nederland, tuchtrechtzaken, en klachten bij de Nationale Ombudsman en Kinderombudsman.

Lees verder

Lees verder