Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Nacht tegen Seksueel Geweld

Nafluiten, misplaatste grappen, dickpics, huiselijk geweld, femicide moet stoppen!

Veiligheid 2 minuten

In de Nacht tegen Seksueel Geweld van 20 op 21 april 2024 lopen ook wij mee om aandacht te vragen voor seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes. 

Nafluiten, misplaatste grappen, dickpics, huiselijk geweld, femicide. Op straat, op het werk of in je eigen huis. Wist je dat wereldwijd 1 op de 3 vrouwen te maken heeft met fysiek, psychisch en/of seksueel geweld? Geweld is een ernstige schending van de rechten van meisjes en vrouwen. Door mee te lopen vragen wij aandacht voor dit wereldwijde probleem. Én halen we tegelijkertijd geld op voor projecten om seksueel geweld en straatintimidatie aan te pakken. Wil jij ook doneren? Scan de QR-code hieronder.

Waarom meelopen?
De medewerkers hebben allemaal zo hun eigen reden om mee te doen.

“Seksueel geweld komt nog veel te veel voor. Vanuit mijn expertise kom ik geregeld in aanraking met cliënten die hier slachtoffer van zijn en de impact op hun levens is heel groot. Door mee te lopen wil ik aandacht vragen voor dit onderwerp en bewustwording creëren, zodat er alles aan gedaan gaat worden om dit geweld te stoppen.”

 “Helaas heb ik dit zelf ervaren en ik vind het belangrijk dat er meer aandacht komt voor dit probleem!”

“Ik ben als kind seksueel misbruikt in huiselijke sfeer. Iets wat ik geen enkel kind of volwassen vrouw wens om mee te maken, doordat ik weet wat voor gevolgen dit kan hebben op mensen. Daarnaast zelf meegemaakt hoe onveilig je jezelf kan voelen op straat of tijdens het uitgaansleven waarbij mannen herhaaldelijk je grenzen over kunnen gaan. Ik wil mijn steentje bijdragen om de kans te verkleinen op seksueel misbruik en de kans te vergroten om met een veilig gevoel over straat te kunnen.

“Als survivor van seksueel en fysiek geweld, weet ik als geen ander hoe dit is. Daarom loop ik mee om seksueel en/of fysiek geweld te stoppen!”

“Ik loop mee om slachtoffers van seksueel geweld een stem te geven en aandacht te vragen voor de ernst van het probleem!”

Over de Nacht tegen Seksueel Geweld
De Nacht Tegen Seksueel Geweld wordt georganiseerd door Plan International en vindt plaats in Amsterdam. De wandeltocht is twintig kilometer lang en gaat langs plekken die niet altijd als veilig worden ervaren. Dit doen ze om een statement te maken: seksueel geweld moet stoppen!

Het geld van de donaties wordt besteed aan projecten van Plan International voor veiligere steden en de bescherming van meisjes en jonge vrouwen tegen (seksueel) geweld en straatintimidatie. Meer weten over deze projecten? Lees hier verder.

Achtergrondinformatie Plan International
Plan International is een ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie die zich in meer dan 80 landen wereldwijd inzet voor kwetsbare kinderen, met speciale aandacht voor meisjes en jonge vrouwen. De organisatie werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben.