Waar ben je naar op zoek?

Meer dan een beroep

Op verzoek van Veilig Thuis Utrecht interviewde Suzan Hilhorst, journalist en programmamaker, dertien professionals van de organisatie over hun achtergrond en hun drijfveren voor het werk dat zij doen. Het resultaat is het boek ‘Meer dan beroep. Het verhaal achter de professional van Veilig Thuis Utrecht’.

Het boek geeft een indringend beeld van alle facetten van het werk van Veilig Thuis Utrecht. De soms zeer trieste en ontluisterende situaties die de medewerkers aantreffen in gezinnen of huishoudens als ze (onverwacht) op huisbezoek komen. De moeilijke en ingrijpende beslissingen die soms genomen moeten worden. De agressie en weerstand die hun werk kan oproepen en hoe ze daarmee omgaan.

Bovenal laten de interviews de mens achter de professional zien. De geïnterviewden geven antwoord op de vraag waar zij als professional én mens de kracht vandaan halen om te werken in situaties waarin er sprake is van onveiligheid van kinderen of volwassenen. Zij laten zich in hun verhalen stuk voor stuk zien als mens. Mensen die kracht en kwetsbaarheid combineren. Mensen die een bijdrage leveren om in het leven van kwetsbare mensen verschil te maken.

U kunt het boek ‘Meer dan een beroep. Het verhaal achter de professional van Veilig Thuis Utrecht’ aanvragen door het sturen van een bericht aan regiosecretariaatvt@samen-veilig.nl. Vermeld in uw bericht duidelijk uw naam en adres.

Sluit site