Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Voor kinderen

Gaat het bij jou thuis niet goed? Omdat je wordt uitgescholden bijvoorbeeld, of misschien zelfs geslagen? Of maken jouw ouders veel ruzie met elkaar en schelden zij elkaar uit?

Soms maak je iets ergs mee, zonder het door te hebben

Dat komt omdat je gewend bent aan hoe het thuis gaat en misschien weet je niet wat ‘normaal’ is. Ja, je weet heus wel dat je niet keihard moet boeren in de klas. Of dat het niet normaal is om in je bikini naar school te gaan.

Maar is het normaal als je thuis wordt uitgescholden? Of klappen krijgt? Of maken jouw ouders veel ruzie met elkaar en schelden zij elkaar uit? Of misschien zit je (stief)vader of buurvrouw aan jou op manieren en plekken op je lichaam die je liever niet wilt? En zeggen ze dat het geheim moet blijven?

Dan is het belangrijk dat je hulp zoekt. Ook als je je zorgen maakt om iemand anders, zoals een vriendje of vriendinnetje.

Daarom is het goed dat je hier bent!

Als het bij jou thuis niet zo leuk is, weet dan dat je niet de enige bent. Je bent niet raar ofzo. Dat maakt het natuurlijk niet minder erg. Maar één ding is zeker:

Het komt niet door jou!

Soms denken kinderen dat die nare dingen hun eigen schuld zijn. Dat is dus niet zo.

Wat is kindermishandeling en verwaarlozing?

Als ouders niet goed voor hun kinderen zorgen, noemen we dat kindermishandeling. Thuis is het dan niet veilig. Je wordt misschien geslagen of steeds uitgescholden of je krijgt geen eten mee naar school.

Wat kun je doen?

Kindermishandeling is nooit jouw schuld. Hoe moeilijk het ook is en wat je ook hebt beloofd, praat erover met iemand die je vertrouwt.

 

Veilig Thuis Utrecht

Wij staan voor je klaar. Je kunt gratis naar ons bellen of met ons chatten via deze website als je dat fijner vindt. Dat mag anoniem, dus je hoeft niet je echte naam aan ons te vertellen. Wij luisteren naar je verhaal, denken met je mee en zorgen voor hulp als dat nodig is.

0800 – 2000
Contact met Veilig Thuis Utrecht

Bel ons 0800 – 2000

Of chat of mail met ons: veiligthuis@samen-veilig.nl

Is het kindermishandeling?

Lees hier meer over wat het is

Veel gestelde vragen

Misschien staat je vraag hier tussen