Waar ben je naar op zoek?

Succesvol werkbezoek Van Rijn Veilig Thuis

Vrijdag 9 september bracht staatssecretaris Van Rijn een werkbezoek aan Samen Veilig Midden-Nederland in Utrecht om meer inzicht te krijgen in het triageproces van Veilig Thuis Utrecht en Veilig Thuis Noordoost en Midden Gelderland.

Het triage-instrument voor Veilig Thuis heeft als doel om te beoordelen welke spoed en welke expertise nodig is om in te grijpen teneinde de fysieke en emotionele veiligheid van gezinsleden direct en op termijn te borgen.

De staatssecretaris bezocht eerst de afdeling van Veilig Thuis Utrecht. Vervolgens werd hij aan de hand van een casus meegenomen in het triageproces, waarbij specifiek werd ingezoomd op de meldingen die via de politie binnenkomen (meldingen huiselijk geweld en zorgmeldingen). Daarna volgde nog een afsluitend gesprek.

De staatssecretaris was zeer geïnteresseerd en heeft een concreet beeld gekregen van ons werk, onze uitdagingen, zorgen en onze kracht.

Sluit site