Waar ben je naar op zoek?
Ik ben professional

Voorlichting over ons werk

Wij geven graag toelichting op het werk van de SAVE-teams. Daarmee willen we meer bekendheid geven aan wat we doen, maar ook de werkwijze van anderen leren kennen, zodat het mogelijk wordt meer gebruik te maken van elkaars expertise. Daarom bieden wij voorlichting-op-maat over ons werk. Ook is het mogelijk om een werkbezoek af te leggen en mee te lopen met een medewerker SAVE.

Als er zorgen zijn over de veiligheid van kinderen kunt u tegen vragen aanlopen: bij wie moet ik zijn? Wat doet het lokale team en wat doet SAVE? Wat mag je van een medewerker SAVE verwachten? Wanneer wordt een situatie beschouwd als spoed of crisis?

Voorlichtingsbijeenkomst

In voorlichtingsbijeenkomsten staan we uitgebreid stil bij dergelijke vragen en behandelen deze aan de hand van casuïstiek, U geeft van te voren aan welke vragen er leven en waar u uitleg over wenst.
Een voorlichting is altijd maatwerk. Wij stemmen de inhoud af op de vragen die u heeft.
Een voorlichting kan plaatsvinden op een locatie van SAVE, maar kan ook bij u op locatie verzorgd worden.
Onze voorlichtingen zijn kosteloos en duren 1 tot 1,5 uur.
Ze zijn bedoeld voor iedereen die in ons werkgebied beroepsmatig te maken heeft met kinderen, jongeren en/of ouders/verzorgers.

Al onze voorlichters zijn werkzaam bij SAVE en kennen het werk vanuit de praktijk.
Desgewenst kunnen zij hun krachten bundelen met medewerkers van Veilig Thuis Utrecht zodat u uitleg krijgt over verschillende facetten van ons werk.

Werkbezoek

Ook is het mogelijk om een werkbezoek af te leggen en mee te lopen met onze medewerkers. U krijgt aan de hand van de dagelijkse praktijk meer inzicht in het werk van SAVE. Aansluitend is er uitgebreid gelegenheid om in te gaan op specifieke vraagstukken rondom afstemming en samenwerking.
Ook een werkbezoek is maatwerk en afgestemd op de vragen en wensen die leven. Ook een werkbezoek met meerdere personen is mogelijk. Een werkbezoek is kosteloos en vindt altijd plaats op of vanuit een locatie van SAVE.

Meer weten?

Wij nemen dan contact met u op om te bespreken wat  uw vragen en wensen zijn. Samen stellen we een aanbod op maat samen.

Behalve voorlichtingsactiviteiten verzorgt onze organisatie ook workshops en trainingen.
Bent u daar naar op zoek, bekijk dan het aanbod van het Expertisecentrum.

Sluit site