Waar ben je naar op zoek?
Ik ben professional

Voorlichting Aanpak ouderenmishandeling & juridische vragen

Het Expertisecentrum heeft i.s.m. Veilig Thuis Utrecht en onze juridische afdeling een voorlichtingsaanbod ontwikkeld over de juridische aspecten waar u tegenaan kunt lopen bij het signaleren en melden van ouderenmishandeling.

Stel: als professional krijgt u te maken met een dementerende man (86) die door zijn thuiswonende zoon verzorgd wordt. Hij vertelt dat hij van zijn zoon geen bezoek mag ontvangen. Hij oogt ondervoed. U kunt dan te maken krijgen met vragen als: waar kan ik dit melden en wat gebeurt er dan? Maar ook met meer juridische vragen als: is deze man wilsonbekwaam? Wie bepaalt dat? Met wie mag ik informatie delen of aan wie mag ik informatie vragen? Wat doet een gemachtigde, een bewindvoerder of een mentor en hoe worden deze personen aangesteld? Wat is een provisioneel bewindvoerder? Wat is onder curatele stellen? Hoe krijg ik voor elkaar dat deze man op een goede plek komt te wonen? En wat als de zoon daar niet mee akkoord gaat? Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens deze voorlichting.

De voorlichting wordt op aanvraag verzorgd door een jurist en/of een ervaren aandachtsfuctionaris Ouderenmishandeling van Veilig Thuis Utrecht, die u met gedegen kennis van de wettelijke kaders en de praktijk, meenemen en slagvaardiger maken.

Belangstelling? Neem vrijblijvend contact op met het Expertisecentrum.

Praktische informatie:

Hoeveel deelnemers kunnen een voorlichting, workshop of training volgen?

Het aantal deelnemers voor een training bedraagt minimaal 8 en maximaal 12.
Voor een voorlichting of workshop bedraagt dit minimaal 12 en maximaal 25 deelnemers.
Bij een aanbod op maat stellen we het aantal deelnemers in overleg vast.

Waar wordt de voorlichting, workshop of training gegeven?

Wij verzorgen de voorlichting, workshop of training graag op een locatie van uw keuze, bijvoorbeeld uw eigen locatie.

esgewenst kunt u ook gebruikmaken van onze eigen trainingslocatie bij het Expertisecentrum in Utrecht. Wij beschikken over goed gefaciliteerde, mooie ruimtes die bovendien uitstekend bereikbaar zijn per openbaar vervoer (naast Station Utrecht Overvecht).

Wat kost een voorlichting, workshop of training?

Wij bieden een scherp tarief omdat wij geen commerciële instelling zijn en verbonden zin aan Samen Veilig Midden-Nederland.

Een voorlichting over de werkwijze van Veilig Thuis en/of de SAVE-teams is kosteloos.

Voor een inhoudelijke workshop of training betaalt u de kosten en bijkomende reiskosten. Wanneer wij werken met een trainingsacteur dan betaalt u de kosten die zij hiervoor bij ons in rekening brengen. Wij werken BTW-vrij.

Krijg ik ook accreditatiepunten?

De volgende trainingen geven accredatiepunten vanuit het SKJ-register en het Registerplein:

Daarnaast vragen wij samen met opdrachtgevers accreditatiepunten aan voor een maatwerktraining of bij een speciaal beroepsregister.

Sluit site