Waar ben je naar op zoek?
Ik ben professional

Deskundigheidsbevordering: trainingen, voorlichting en handige tools

Als professional kunt u in uw werk te maken krijgen met zorgelijke signalen. Signalen die kunnen duiden op kindermishandeling, huiselijk geweld, ouderenmishandeling of een andere zorgelijke situatie.

Signalen zijn lang niet altijd eenduidig of eenvoudig te duiden. Zijn uw vermoedens terecht? Kan er niet ook iets heel anders aan de hand zijn? Wat kan ik doen?

Het Expertisecentrum van Samen Veilig Midden-Nederland heeft een uitgebreid aanbod aan deskundigheidsbevordering om uw kennis te vergroten, uw vaardigheden te oefenen en beroepshouding te versterken. Wij leren u signalen te duiden, te bespreken en hiernaar te handelen.

Lees hier meer over de deskundigheidsaanbod van het Expertisecentrum. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact met ons op: bel of mail het Expertisecentrum.

Daarnaast bieden wij ook voorlichting en de mogelijkheid voor een werkbezoek en hebben wij een aantal handige tools ontwikkeld:

Over het Expertisecentrum

Het Expertisecentrum is onderdeel van Samen Veilig Midden-Nederland (SAVE en Veilig Thuis Utrecht). Wij beschikken over de meest actuele kennis over samenwerken binnen het sociale domein én kennen organisaties en mensen in de (jeugd-)zorg in Midden-Nederland. Hierdoor heeft ons aanbod een sterke verbinding met de praktijk.

Het Expertisecentrum werkt met eigen professionele en deskundige trainers die kennis hebben van de praktijk en daar ook zelf ervaring in hebben opgedaan.

Met behulp van een uitgebreide intake sluit ons aanbod goed aan op de wensen en het werk van deelnemers. Casuïstiek uit de eigen beroepspraktijk is onderdeel van het deskundigheidsaanbod. Ons aanbod is op maat en bestaat uit verschillende werkvormen, waar eventueel combinaties in gemaakt kunnen worden. Wij bieden advies en consult, informatiebijeenkomsten, e-learnings, themabijeenkomsten, lezingen, workshops, inspiratiebijeenkomsten, trainingen en opleidingen. Ook kan Samen Veilig met u samenwerken bij het organiseren van congressen, seminars en symposia.

Het aanbod van Samen Veilig is geaccrediteerd en het Expertisecentrum heeft CEDEO-erkenning. Wij hanteren (gemiddeld) een tarief van € 175 per uur exclusief reiskosten (prijspeil 2019).

Het privacystatement van het Expertisecentrum vindt u hier.

Sluit site