Waar ben je naar op zoek?

Coronavirus en de effecten op onze dienstverlening

De samenleving is weer in de vertrouwde situatie van voor de coronapandemie. De overheid heeft de laatste coronamaatregelen afgeschaft. Bij Veilig Thuis Utrecht betekent dit dat we zoveel mogelijk op de manier werken zoals we voor de pandemie gewend waren. Cliënten en medewerkers ontmoeten elkaar daardoor weer persoonlijk.

Het feit dat de maatregelen zijn opgeheven en we weer meer vrijheid hebben, is natuurlijk fijn. Maar dat neemt niet onmiddellijk de spanningen weg die de pandemie thuis heeft veroorzaakt. Die gevolgen duren voor veel mensen nog steeds voort. Het blijft belangrijk dat we allemaal opletten en iets doen wanneer we onveilige situaties bij anderen of onszelf opmerken. Maak jij je zorgen om iemand of om je eigen thuissituatie? Lees dan hier snel verder.

Contact met medewerkers

Nu de samenleving open gaat, hebben we weer persoonlijk contact (dus niet digitaal). Natuurlijk vinden we het daarbij belangrijk dat iedereen gezond blijft. Is het risico op besmetting te groot en persoonlijk contact daarom niet mogelijk? Dan nemen wij contact op via telefoon, e-mail, videogesprek, etc.

Onze locatie

  • Heb je een fysieke afspraak met één van onze medewerkers en heb je last van verkoudheid of coronaklachten? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD. Als je een negatieve test hebt, kan de afspraak gewoon doorgaan. Wil je je niet laten testen? Dan verzetten we de afspraak naar een latere datum.
  • Op onze locatie gelden verder de volgende regels:
    • we desinfecteren onze handen bij het betreden van het gebouw;
    • we hoesten en niezen in onze elleboog.
    • we ventileren in binnenruimtes en zorgen voor frisse lucht.
  • Je mag natuurlijk altijd zelf nog aanvullende maatregelen nemen, zoals anderhalve meter afstand houden of een mondkapje dragen.
  • De volledige lijst adviezen vind je op Rijksoverheid.nl.

Zorgen of twijfels? Bel Veilig Thuis!

Wat kun je doen als jij je zorgen maakt om iemand of als het bij jouw thuis niet veilig genoeg meer is? Dan bel je Veilig Thuis.

0800-2000

Veilig Thuis is er voor advies, hulp en ondersteuning bij zorgen over of vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig Thuis kun je terecht als je zelf hulp zoekt of als jij je zorgen maakt over iemand anders. Of je nu vragen en vermoedens hebt of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

Bel Veilig Thuis!

Ik maak mij zorgen om iemand. Wat kan ik doen?

Vraag altijd advies bij Veilig Thuis als jij je zorgen maakt om iemand uit jouw omgeving. Ook als je twijfelt!
Het allerbelangrijkste is dat jij je zorgen deelt, ook als je het niet zeker weet.
Veilig Thuis bespreekt jouw zorgen met je en samen bekijk je of en wat er moet gebeuren.
Hier lees je meer over het bespreken van zorgen

.

Het is bij mij thuis niet veilig meer. En nu?

Gaat het bij jouw thuis niet goed? Vraag altijd om hulp!
Iedereen is wel eens kwaad. Maar er is echt een probleem als iemand de boosheid met geweld afreageert op een partner, een kind, een vriend(in), ouders of een huisdier. In deze periode zitten we veel meer bij elkaar. Dat kan voor extra spanningen zorgen en het loopt sneller uit de hand.Vraag om hulp als het bij jouw thuis niet goed gaat. Hoe eerder, hoe beter. Veilig Thuis is er voor iedereen die zelf te maken heeft met kindermishandeling, huiselijk geweld of ouderenmishandeling. Neem de stap en bel!
Hier lees je meer over wat Veilig Thuis voor jou kan doen

Sluit site