Ook als je twijfelt, 24/7 gratis bereikbaar 0800 – 2000

Ons werk en corona

De samenleving is weer in de vertrouwde situatie van voor de coronapandemie.

Zijn er nog bijzondere maatregelen van toepassing bij Veilig Thuis Utrecht?

De overheid heeft de laatste coronamaatregelen afgeschaft. Bij Veilig Thuis Utrecht betekent dit dat we zoveel mogelijk op de manier werken zoals we voor de pandemie gewend waren. Cliënten en medewerkers ontmoeten elkaar daardoor weer persoonlijk.

Het feit dat de maatregelen zijn opgeheven en we weer meer vrijheid hebben, is natuurlijk fijn. Maar dat neemt niet onmiddellijk de spanningen weg die de pandemie thuis heeft veroorzaakt. Die gevolgen duren voor veel mensen nog steeds voort. Het blijft belangrijk dat we allemaal opletten en iets doen wanneer we onveilige situaties bij anderen of onszelf opmerken. Maak jij je zorgen om iemand of om je eigen thuissituatie? Lees dan hier snel verder.

Contact met medewerkers
Nu de samenleving open gaat, hebben we weer persoonlijk contact (dus niet digitaal). Natuurlijk vinden we het daarbij belangrijk dat iedereen gezond blijft. Is het risico op besmetting te groot en persoonlijk contact daarom niet mogelijk? Dan nemen wij contact op via telefoon, e-mail, videogesprek, etc.

Onze locatie

  • Heb je een fysieke afspraak met één van onze medewerkers en heb je last van verkoudheid of coronaklachten? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD. Als je een negatieve test hebt, kan de afspraak gewoon doorgaan. Wil je je niet laten testen? Dan verzetten we de afspraak naar een latere datum.
  • Op onze locatie gelden verder de volgende regels:we desinfecteren onze handen bij het betreden van het gebouw;
   • we hoesten en niezen in onze elleboog.
   • we ventileren in binnenruimtes en zorgen voor frisse lucht.
  • Je mag natuurlijk altijd zelf nog aanvullende maatregelen nemen, zoals anderhalve meter afstand houden of een mondkapje dragen.
  • De volledige lijst adviezen vind je op Rijksoverheid.nl.