Waar ben je naar op zoek?
Het gaat bij mij thuis niet goed

Advies & hulp als het niet goed gaat

Gaat het bij u thuis niet goed? Gaat het met uzelf niet goed? Omdat u teveel problemen heeft? Of omdat er veel ruzie is thuis? Of omdat u misschien zelfs mishandeld wordt? Dan wilt u daar graag wat aan doen. Hier leest u wat u kunt doen.

Praat er over!

Het is erg belangrijk dat u er niet alleen mee blijft rondlopen.
De eerste stap die u daarom al zelf kunt zetten is er over praten.

Praat met iemand die u vertrouwt, die u kan adviseren en kan helpen. Dit kan een familielid zijn, buren, vrienden maar ook bijvoorbeeld uw huisarts of de wijkagent.

U kunt ook altijd bellen met Veilig Thuis, vrijblijvend en anoniem.

0800-2000 (gratis, 24/7)
Of mail naar: veiligthuis@samen-veilig.nl

Soms zijn adviezen genoeg, soms is het verstandig om hulpverlening in te schakelen en soms is een onderzoek nodig om meer informatie te krijgen. Elke situatie vraagt om een specifieke oplossing. Het is altijd goed om contact te zoeken.

Meer over:

Wat gebeurt er als ik bel met Veilig Thuis?

Als u contact opneemt met Veilig Thuis, neemt een medewerker de tijd om goed naar uw verhaal te luisteren. Vaak heeft u zelf al van alles geprobeerd. De medewerker helpt om uw verhaal op een rij te zetten. Hij (of zij) beantwoordt uw vragen, geeft advies en kijkt samen met u of er hulp nodig is.

Als duidelijk is wat er aan de hand is, bespreekt de medewerker met u wat u zelf nog kunt doen. Zijn er mensen in uw omgeving die kunnen helpen? Of is er ook professionele hulp nodig? Als dat duidelijk is helpt Veilig Thuis om deze hulp te organiseren, zoveel mogelijk in de buurt van en met de mensen om wie het gaat.

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms is verder onderzoek nodig om te bepalen of de veiligheid van betrokkenen inderdaad in het geding is. Veilig Thuis onderzoekt de zorgen dan om vast te stellen wat er aan de hand is en om goed te bepalen wat er nodig is om de zorgen weg te nemen.

Sluit site