Waar ben je naar op zoek?
Het gaat bij mij thuis niet goed

Er is crisis!

Direct hulp nodig omdat het thuis niet goed gaat? Bel Veilig Thuis:

0800-2000 (gratis, 24/7)

Dit nummer is altijd bereikbaar.
Je kunt dag en nacht bellen, door de week, in het weekend en ook op feestdagen.

Is er brand of is iemand in gevaar? Bel 112!

Wat doet Veilig Thuis?

Een medewerker van Veilig Thuis stelt je een paar vragen over wat er aan de hand is.
De medewerker besluit wat er moet gebeuren en gaat dit regelen.

Hulp bij een crisis

Als jullie thuis hulp nodig hebben maakt de medewerker van Veilig Thuis samen met jou en je familie en plan. Jullie maken afspraken over wat er moet gebeuren en wie dat gaat regelen. Jullie kijken of er mensen zijn die jullie kunnen helpen. Vaak kunnen je grootouders helpen, of kunnen een oom en tante, buurvrouw of ouders van vrienden dingen regelen.

Het kan ook zijn dat er hulpverleners komen die jullie gaan helpen. Deze mensen hebben verstand van de problemen waar jullie last van hebben. Zij leren jou en je familie hoe je met dingen om kunt gaan. Samen met de hulpverleners en je familie ga je ervoor zorgen dat het thuis beter gaat. De hulpverleners letten ook op dat het met jou goed gaat en praten hier met je over.

Soms is het nodig dat jij, je broertje(s) of zusje(s) of papa of mama even niet thuis woont. Dat kan helpen om te zorgen dat het thuis weer rustig wordt. De medewerker van Veilig Thuis kijkt dan samen met jullie wat de beste plek is om even te gaan logeren. Dat kan bij familie of vrienden zijn. Maar soms is het juist beter om even in een tehuis te gaan wonen. Dat klinkt eng, maar een tehuis is een huis waar je samen met andere kinderen en hulpverleners woont. Je pakt je normale leven zoveel als mogelijk weer op, maar je eet en slaapt in het huis. De hulpverleners letten goed op je en zorgen dat het goed met je gaat. Jullie werken ook aan de situatie thuis. Zodra de situatie thuis veilig genoeg is ga je weer thuis wonen.

De medewerker van Veilig Thuis praat met je. Hij of zij vertelt je wat er gaat gebeuren en waarom.
Heb je vragen of snap je iets niet? Praat hier dan over met de medewerker van Veilig Thuis of de hulpverlener. Zo weten zij wat er speelt en begrijpen ze jou beter.

Sluit site