Waar ben je naar op zoek?

Uitnodiging Congres: Geweld in gezinnen

Op 16 november 2021 is het congres ‘Geweld in gezinnen: ervaringsdeskundigheid in het professionele werkveld – denken in mogelijkheden‘ gepland in Het Huis Utrecht.

Dit jaar staat ervaringsdeskundigheid centraal. Want aan wie kun je beter vragen wat geholpen zou hebben dan aan een voormalig slachtoffer van kindermishandeling? Wie kan beter uitleggen hoe een bepaalde dynamiek werkt dan een dader zelf? En wie kan beter vertellen wat heeft geholpen dan iemand die daadwerkelijk geholpen is?

Het congres staat niet alleen in het teken van ervaringsdeskundigheid, maar wordt ook volledig door een groep ervaringsdeskundigen georganiseerd. Daarnaast brengen sprekers en workshopleiders ook eigen ervaringsdeskundigheid in. Tijdens de bijeenkomst krijg je plenair én in workshops handvatten om beter toegerust te zijn in de complexiteit die situaties van huiselijk geweld met zich meebrengen.

Dit congres is voor professionals uit het sociaal domein, onderwijs, kinderopvang, GGZ, (jeugd)gezondheidszorg en (jeugd)hulpverlening.

  • Deelname is gratis
  • Datum: 16 november 2021, 12:00 – 18:00
  • Locatie: Het Huis Utrecht, Boorstraat 107 3513 SE Utrecht

Je kunt je aanmelden via de uitnodiging. Je wordt bij aankomst op 16 november gevraagd naar je voorkeur voor de twee workshops (zo lang de voorraad strekt). Indien je een voorkeur hebt voor een specifieke workshop, adviseren wij je om tijdig aanwezig te zijn.

Het congres wordt georganiseerd door ervaringsdeskundigen, gemeenten verbonden in de Regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Utrecht, GGD regio Utrecht, Veilig Thuis Utrecht, buurtteams sociaal Utrecht en Hogeschool Utrecht samenwerkend binnen het kennisplatform Utrecht Sociaal (kUS).

 

Sluit site