Waar ben je naar op zoek?

Filmvertoning Take my eyes

Hoe ziet de complexe dynamiek rond huiselijk geweld eruit? En wat kun je daarvan leren?

Samen Veilig Midden-Nederland nodigt professionals uit om naar de filmvertoning Take my eyes te komen kijken. Deze wordt getoond in het kader van de expositie WIJ… doorbreken de cirkel van geweld. Speciaal voor inwoners en professionals uit het sociaal domein, onderwijs, kinderopvang, GGZ, (jeugd) gezondheidszorg en (jeugd)hulpverlening in Utrecht.

Over de film
Take my eyes schetst een door geweld getekende huwelijksrelatie die alleen kan bestaan doordat bij de partners zoveel tegenstrijdige gevoelens leven. Antonio kan een gewelddadige lomperik zijn, terwijl hij ook oprecht lijkt in zijn verlangen zijn vrouw terug te winnen. Pilar weet dat ze bij hem weg moet blijven, en valt tegelijk steeds opnieuw voor zijn onhandige verzoeningspogingen. In plaatst van een gepolariseerd beeld over plegerschap versus slachtoffer laat deze film treffend zien hoe complex situaties van huiselijk geweld zijn en wat daar zo kenmerkend aan is.

Deze film is te zien op donderdag 7 oktober van 14.30- 17.00 uur in theaterzaal van Bibliotheek Neude in Utrecht. Na de film vindt een nagesprek plaats met een slachtoffer en pleger van huiselijk geweld. De bijeenkomst is geaccrediteerd met 2,5 SKJ punten.

Aanmelden
Geïnteresseerd? Meld je dan voor 5 oktober aan via aanmelden@samen-veilig.nl.

Sluit site