Waar ben je naar op zoek?

Tips voor gezinnen in tijden van corona

Wat gaan de gevolgen van het coronavirus precies zijn? Hoe lang gaat het duren? Het is onzeker. Kinderen en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen. Zeker zonder afleiding door bijvoorbeeld sport en sociale activiteiten. Lees onze tips.

Geactualiseerd op: woensdag 20 mei 2020

Veilig Thuis Utrecht heeft een folder met tips voor gezinnen: Hoe overleef ik? Met kinderen thuis vanwege Corona. Onze medewerkers komen daarnaast regelmatig tips tegen voor gezinnen. Hieronder delen we ze. Wie weet zit er iets voor jou tussen.

Persconferentie 19 mei 2020:

Tips voorbereiden op terug naar school:

Tips voor ramadan:

Praten over corona voor angstige kinderen of kinderen met autisme
Het Kenniscentrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie geeft hele interessante tips. Voor hele jonge of angstige kinderen. Maar bijvoorbeeld ook voor kinderen met autisme.

Nederlands Jeugdinstituut
Dit instituut heeft voor ouders, kinderen/jongeren, professionals en gemeenten allerlei informatie over hoe om te gaan met de gevolgen van corona. Ook als thuis de spanningen oplopen. Daarnaast geven ze tips over Blijf bewegen, Voeding, Goede nachtrust en Mentale gezondheid. Kijk hier.

Zij geven ook antwoorden op vragen die kinderen en jongeren stellen over corona. Kan ik nog wel buitenspelen met vriendjes? Waarom komt het over de hele wereld voor?

Thuisonderwijs tips van juf Maike
In 2012 startte juf Maike al haar website om een plek te hebben voor al haar creatieve ideeën als leerkracht. Lees hier tips over structuur, spelletjes, gratis lessen etc. nu kinderen thuisonderwijs volgen.

Klokhuis masterclass
Iedere dag een masterclass voor kinderen over een bepaald onderwerp (zoals goochelen, tekenen, gebaren leren).

Boekentips:

  • ThuisBieb, ook voor jongeren
    Download de ThuisBieb-app van de Bibliotheek online en krijg toegang tot 100 e-books, voor ieder wat wils.
  • Luisterboeken voor 1 cent
    Bol.com biedt voor 1 cent luister kinderboeken aan voor alle thuisblijvertjes. Wie weet iets voor jouw kinderen?

10 omdenk uitjes in en om het huis
Wat kun je in deze bizarre tijden nog doen in je vrije tijd met kinderen? Veel leuke uitjes zijn niet mogelijk… of toch wel? Even creatief (om)gedacht en dan kan er stiekem nog best veel. Bekijk deze 10 tips!

Hoe vier je een kinderverjaardag in tijden van corona?
Jarig in deze corona-tijd? Hoe vier je dan een kinderverjaardag? Check de 30 tips van Kidsproof waarmee je het extra feestelijk maakt thuis zodat jouw kind zich tóch jarig voelt in deze gekke tijd! Veel plezier met jullie feestje!

Sluit site