Waar ben je naar op zoek?

Kick-off Actieplan Feitenonderzoek

Maandag 3 februari is het Actieplan Feitenonderzoek in de Jeugdbescherming met een kick-off bijeenkomst van start gegaan voor de Veilig Thuis organisaties, de Raad voor de Kinderbescherming en de Gecertificeerde Instellingen.

Wetenschapsjournalist Mark Mieras gaf een lezing over de werking van het brein (‘grote uitdaging van plezier hebben en de groene lampjes aanzetten’). Er was een workshop helder en feitelijk rapporteren door Manja de Bruijn (‘schrijven vanuit de vraag in piramide vorm’), Moraya de Haan zong een zelf geschreven lied ‘dossier 107’ en reflecteerde met dagvoorzitter Esther van der Voort op haar eigen ervaringen als kind in de jeugdbescherming.

Letterlijk een kick-off richting regiobijeenkomsten met cliëntvertegenwoordiging en professionals. Komende weken worden data geprikt en starten de eerste voorbereidingen.

Meer informatie over het Actieplan Feitenonderzoek vind je op het platform Zorg voor de Jeugd.


Sluit site