Waar ben je naar op zoek?

Kennis delen en overdragen met samenwerkingspartners

Drie keer per jaar organiseert Veilig Thuis Utrecht bijeenkomsten voor aandachtsfunctionarissen. Dat zijn vertegenwoordigers van lokale teams maar ook van partners waar Veilig Thuis veel mee samenwerkt.

In 2015 is hiermee gestart met als doel om elkaar te leren kennen en vooral om kennis te delen en over te dragen. De bijeenkomsten vinden plaats in zes regio’s. Dit jaar waren dat twee in maart en juni en de volgende reeks start in oktober. De inhoud van de bijeenkomsten vindt in overleg plaats met de aandachtsfunctionarissen.

Verschillende thema’s
“Soms zijn er specifieke vragen, zoals in maart het geval was”, legt Duska Sabljic uit, preventiemedewerker bij Veilig Thuis Utrecht. “Toen hebben we in iedere bijeenkomst een ander thema besproken. Zo ging het over complexe scheidingen waar ouderonthechting centraal stond in Utrecht Stad, is het vlaggensysteem aan de orde gekomen in Amersfoort en had Utrecht West behoefte aan meer informatie rondom privacy.”

In juni ging het over systemisch werken en de contextuele benadering waarbij geldt dat ‘als je stenen op de weg laat liggen, kinderen er later over struikelen’. Mirjam Bakker, therapeut en trainer en directeur/bestuurder opleidingsinstituut ‘Leren over leven’, vertelde tijdens de bijeenkomsten over het doorbreken van intergenerationele overdracht in families. Duska: “Een belangrijk thema en inzicht. Vanuit deze theorie is nooit één iemand slachtoffer en is een meerzijdige partijdige benadering behulpzaam die kan zorgen voor een positieve verandering.”

Ideeën of meedoen?
Voor de nieuwe reeks in oktober is het programma niet rond dus heb je suggesties laat het ons weten. Ook organisaties die nog geen aandachtsfunctionarissen hebben zijn welkom. Neem hiervoor contact op met Duska via dsabljic@samen-veilig.nl.

Sluit site