Waar ben je naar op zoek?

Training en workshop meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling

Wat kunt u doen als u als professional werkt met kinderen, volwassenen en ouderen en u krijgt te maken met zorgelijke signalen? U wilt allereerst graag weten of u het goed ziet, hoe u de signalen kunt interpreteren, of het mogelijk om een vorm van mishandeling gaat en wat u dan kunt doen. U vraagt zich dan wellicht ook af hoe u in een dergelijke situatie effectief met de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling kunt werken.

Om antwoord te krijgen op dergelijke vragen en mogelijke dilemma’s, heeft het Expertisecentrum een trainingsaanbod over de meldcode ontwikkeld. Tijdens de workshop en trainingen gaan we ook dieper in op aanpassingen die in 2019 in de stappen van de meldcode doorgevoerd zijn. U krijgt op interactieve wijze toelichting op de stappen van de meldcode en u oefent, desgewenst met behulp van een trainingsacteur, met het bespreken van zorgelijke signalen.

Workshop meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling
Tijdens deze workshop krijgt u informatie over de onderwerpen kindermishandeling en huiselijk geweld en de stappen uit de meldcode. Als SKJ geregistreerde kunt u hiervoor 2 punten krijgen.

Training meldcode: Niets doen is geen optie
In deze training gaat u dieper in op de meldcode en krijgt u op interactieve wijze toelichting op de stappen van de meldcode en de verbeteringen hierin. U oefent met het bespreken van zorgelijke signalen en kunt voorbeelden uit uw eigen praktijk inbrengen.

Het Expertisecentrum
Het Expertisecentrum is gespecialiseerd in deskundigheidsbevordering van professionals die in hun werk te maken hebben met zorgen om kinderen, volwassenen en ouderen. Wij bieden workshops en trainingen rond veel thema’s. Wij bieden altijd maatwerk op basis van een uitgebreide intake. Ons aanbod sluit daardoor goed aan op het werk en de wensen van de deelnemers. We kunnen ook onderdelen van de diverse trainingen combineren tot een aanbod voor bijvoorbeeld een studiedag of workshop.

Sluit site